הזמינו 6 יח' שלמו על 5 המבצע תקף עד לתאריך 01.03.25
₪15.00
₪15.00 ל-100 מ''ל
₪15.00 ל-100 מ''ל
מונח שאנו פוגשים לעיתים על תוויות של בקבוקי שמן הזית הוא "שמן זית בכבישה קרה", ובמקרים מסוימים נמצא גם "שמן זית בכבישה קרה ראשונה". חשבנו שתרצו להכיר ולדעת מה בעצם עומד מאחורי המונחים שעל תוויות שמן הזית שלכם. אז בואו נצלול פנימה, אל תוך מיכל שמן הזית. שמן הבית של משק אחיה שנאצר בתהליך של כבישה קרה
כבישה קרה ראשונה בשיטות המסורתיות הייתה דרך המלך לאצור שמן זית מהזיתים שהגיעו לבית הבד מן המסיק. שיטה זו כללה ריסוק זיתים בין מכבשי אבן או עץ מסיביים. כמו לחיצה עדינה מאמא טבע עצמה. הכבישה הקרה הראשונה מתייחסת להפקה ראשונית של שמן מהזיתים ללא שימוש בחום או כימיקלים.
שמן בכבישה קרה ראשונית, במילים פשוטות, הוא שמן זית כתית מעולה, הנקרא באנגלית – Extra Virgin Olive Oil. כדי ששמן זית כתית מעולה ייחשב בתולי במיוחד, יש לוודא שטמפרטורת העיבוד נשמרת על לא יותר מ-27 מעלות צלזיוס (זה החלק ה"קר" של הכבישה הקרה). רוב היצרנים של שמן זית כתית מעולה מקפידים אפילו על טמפרטורות נמוכות מכך.
הטמפרטורה המבוקרת של הסביבה מבטיחה ששמן הזית המתקבל בתהליך שומר על איכותו וטעמו. לאחר הכבישה הראשונית ישנם יצרני שמן זית המפיקים שמן נוסף, על ידי ריסוק חוזר בטמפרטורות גבוהות יותר, שאמנם מאפשרות לאצור כמויות גדולות יותר של שמן מן הזית, אך בה בעת גם גורמות לאיכות מופחתת, שאינה נחשבת כתית מעולה. הנחיתות של שמני זית אלה מורגשת גם בטעם וגם באבדן היתרונות הבריאותיים.
כן, לשיטה הוותיקה והפופולרית יש גם חסרונות. למשל:
בתקופה המודרנית, ככל שהטכנולוגיה התקדמה, כך חל שינוי בתהליך אצירת שמן זית כתית מעולה, בחלק מבתי הבד. שיטת המיצוי הקר שומרת על הטמפרטורות הקרירות, אבל כרוכה בשימוש בצנטריפוגות שמסחררות את שמן הזית במהירות גבוהה. את הזיתים כותשים, ולאחר מכן מסחררים את עיסת הפרי בטמפרטורות נמוכות, כדי להפריד את השמן משאר מרכיבי הזית.
בשיטה זו קל יותר לייצר שמן זית כתית מעולה בכמויות גדולות יותר, לעומת המקבילה בכבישה קרה. לרוב, התוצר הסופי המתקבל תהליך אצירת שמן זית בכבישה קרה
כמרכיב חשוב ביותר בתזונה הים תיכונית יש לשמן זית כתית מעולה תכונות מועילות רבות, שעוזרות לשמור על הפופולריות שלו בתעשיית המזון, היופי והבריאות.
יש אנשים שמקפידים על לגימת שוט קטן של שמן זית כתית מעולה מדי יום, כדי לתת בוסט לבריאות המעיים ומערכת העיכול. אחרים משתמשים בשמן זית זה כחלק משגרת טיפוח יומית.
שמן זית כתית מעולה ידוע בפרופיל הטעמים העשיר שלו. הטעם המיוחד שלו מיוחס, בין היתר, לשיטת האצירה. לתנאי הקרקע בהם גדלים הזיתים ולזני הזיתים בהם נעשה שימוש בהחלט יש השפעה על הטעם הסופי, אך ללא ספק, גם לשיטה בה הוא מופק. חום או ריסוק נוסף עלולים לשנות את הטעם של שמן הזית הסופי, לכן כובשים שמן זית כתית מעולה פעם אחת בלבד, בטמפרטורה ספציפית, כדי להבטיח שטעמו יהיה הכי מדויק שאפשר.
חלק מבתי הבד מעדיפים את השיטה ההידראולית המסורתית של מיצוי שמן הזית בצורה הנחשבת אותנטית, וכדרך לשמור על קשר עם ההיסטוריה העשירה של חקלאות הזיתים. יצרנים אחרים מעדיפים את הנוחות של צנטריפוגה מהירה.
שתי השיטות פועלות היטב ומצליחות להפיק שמן זית כתית מעולה המדגיש את מלוא טעמו הנהדר של הפרי, מבלי להתפשר על הערכים התזונתיים המוכחים.
הרשמו עכשיו (בחינם) למועדון הלקוחות של משק אחיה! ותיהנו מ...
15 ₪ מתנה
ברכישה של מעל ל-320 ₪. המתנה תחכה לכם בעמוד התשלום, ברכישה הראשונה בלבד
מבצעים בלעדיים
אל תדאגו, נעדכן אתכם שלא תפספסו
הטבת יום הולדת (בקרוב...)
שתשלח אליכם למייל
תודה שהמתנתם. שמן ראשית המסיק כבר איתנו : )
כל השמן שנמכר החודש באתר הוא ראשית המסיק.
בימים אלו אנו מסיימים את סינון משקעי השמן החדש ונתחיל לספק לכם שמן זית איכותי וטרי.
בהדרגתיות נתחיל למכור את כל הזנים - שמן הבית, סורי, ארבקינה, פיקואל ואחרון אחרון חביב הקורנייקי.
מוזמנים להיכנס לאתר ולהזמין כרגיל את השמן אליו אתם רגילים או להעיז ולהזמין בנוסף זן חדש שתרצו להתנסות בו
השמן ישלח אליכם במהלך החודש
שתהיה לכולנו שנת שמן זית חדשה ומוצלחת עם קולינריה משובחת
שלכם, משק אחיה